Termenul latin de „cunctator”, adică „nehotărât” pe româneşte a ajuns la superlativ datorită omului, consulului şi generalului roman republican Fabius Maximus V. Quintus (c.290-203 î-Hr.). Dându-şi seama de superioritatea armatei cartagineze a lui Hannibal, generalul nostru a propus pentru armata romană o tactică de „temporizare” sau, mai degrabă zisă de „neangajare directă” în cel De-Al Doilea Război Punic care aprinse Peninsula Italică.
Această tactică defensivă avea rolul de a măcina sau de a obosi armatele cartagineze, în vreme ce armatele romane erau angajate ofensiv pe alte fronturi. Din păcate, iniţiativa sa strategică a fost recunoscută prea târziu de Senatul Roman. În anul 216 î.Hr., din păcate, fără abilul general sus numit la conducerea armatei, trupele romane suferă o ruşinoasă înfrângere la Cannae, rescriind altfel istoria de cum era programată.
Este o zi toridă din vara anului 1814, una cu totul specială pentru ordonaţii şi superiorii soldaţi britanici de sub comanda generalului maior Ross, un veteran al Războaielor Napoleoniene, care se îndreaptă într-un marş victorios spre capitala americană Washington DC, operaţiune subscrisă contextului mai larg al Războiului Anglo-American (1812-1814). Locuitorii capitalei părăsesc grăbiţi oraşul, abandonându-şi casele, majoritatea din lemn care curând vor fi incendiate de englezi. În Casa Albă pustie, ofiţerii englezi găsesc masa pusă şi se ospătează pe măsură, dându-i şi ei foc, după. Dar, ceva se întâmplă din senin ca un blestem asupra norocoşilor soldaţi ai Majestăţii Sale: o vijelie cumplită surprinde capitala americană. Acoperişurile caselor sunt luate pe sus devenind proiectile mortale, iar oamenii neputându-se ţine pe picioare din cauza taifunului dezlănţuit sunt culcaţi la pământ. Un potop reuşeşte să stingă incendiile de pe Colina Capitoliului. A doua zi urmele mâniei naturii se fac văzute. Oficialităţile decid să mute capitala la New York, dar bancherii nu sunt de acord şi deblochează fondurile pentru reconstrucţia oraşului. Domoliţi de furia naturii dezlănţuite, englezii părăsesc capitala. A fost pentru prima şi ultima oară când capitala americană a fost ocupată, iar un taifun a scăpat-o de britanici.